Malzemeler :
5 adet domates
1 kaşık domates salçası
2 kaşık un
1 kaşık yağ
8 bardak et veya tavuk suyu
Hazırlanışı :
Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.
Malzemeler :
6 bardak et veya tavuk suyu
l/3 bardak un
l/4 bardak pirinç
2 bardak yoğurt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
Hazırlanışı :6 bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp bir tencerede pirinçler yumuşayana kadar kaynatın.
Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştırıp birbirine yedirin. Bu karışıma 1 bardak kaynamakta olan et suyu ve yeterince tuz ilave edip tekrar karıştırın. 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çorba kasesine alın.
Bir kapta margarinle naneyi 2 dakika kavurun ve bu yağı çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
Ekşili çorba
Malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı buğday yarması
2 diş sarmısak, dövülmüş
1 çorba kaşığı tuz
1/2 kg semiz otu
8 su bardağı su
kuru nane
kırmızı biber
1 limonun suyu
Hazırlanışı :
Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın. İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın.
afiyet olsun