naughty_senay Admin
Mesaj Sayısı : 143 Nerden : istanbul Ruh Hali : Kayıt tarihi : 12/01/08
| Konu: Kuşkonmazlı Enginar Perş. Ara. 18, 2008 5:55 pm | |
| Kuşkonmazlı Enginar Malzemeler 4 adet enginar 150 gr kuşkonmaz 2 havuç 3 patates 100 gr arpacık soğan 60 gr konserve bezelye 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı şeker Yarım limon 1 kase su 5 dal dereotu Tuz Enginarlara limon suyunu yedirip ortasındaki çiçek kalıntılarını alarak limonlu suda bekletin. Havuçlar ve patatesleri küp şekeri büyüklüğünde doğrayın. Bezelye ve havucu haşlayıp yarı pişmiş duruma getirin. Bir tencereye havucun, patatesin, bezelyenin, arpacık soğanın yarısını döşeyin. Enginarları bu malzemenin üzerine dizin. Diğer yarıya bölünmüş havucu, bezelyeyi, arpacık soğanı ve enginarları koyun. Zeytinyağı, kabuğunu soyduğunuz limonu, tuzu, şekeri ve suyu ilave ettikten sonra üzerini folyo ile tamamen kapatın. 20 dakika pişirin. Kağıdı kaldırın ve ikişer santim kestiğiniz kuşkonmazları üzerine serpiştirin. Kağıdı kapatıp 5 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerinde dal dereotu ve yanında limon ile servis yapın. afiyet olsun | |
|