.....SoNsUzA dEk......
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.....SoNsUzA dEk......

.
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kuşkonmazlı Enginar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
naughty_senay
Admin
Admin
naughty_senay


Mesaj Sayısı : 143
Nerden : istanbul
Ruh Hali : Kuşkonmazlı Enginar Keyifs10tp1
Kayıt tarihi : 12/01/08

Kuşkonmazlı Enginar Empty
MesajKonu: Kuşkonmazlı Enginar   Kuşkonmazlı Enginar Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 5:55 pm

Kuşkonmazlı Enginar

Malzemeler 4 adet enginar 150 gr kuşkonmaz 2 havuç 3 patates 100 gr arpacık soğan 60 gr konserve bezelye 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı şeker Yarım limon 1 kase su 5 dal dereotu Tuz

Enginarlara limon suyunu yedirip ortasındaki çiçek kalıntılarını alarak limonlu suda bekletin. Havuçlar ve patatesleri küp şekeri büyüklüğünde doğrayın. Bezelye ve havucu haşlayıp yarı pişmiş duruma getirin. Bir tencereye havucun, patatesin, bezelyenin, arpacık soğanın yarısını döşeyin. Enginarları bu malzemenin üzerine dizin. Diğer yarıya bölünmüş havucu, bezelyeyi, arpacık soğanı ve enginarları koyun. Zeytinyağı, kabuğunu soyduğunuz limonu, tuzu, şekeri ve suyu ilave ettikten sonra üzerini folyo ile tamamen kapatın. 20 dakika pişirin. Kağıdı kaldırın ve ikişer santim kestiğiniz kuşkonmazları üzerine serpiştirin. Kağıdı kapatıp 5 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerinde dal dereotu ve yanında limon ile servis yapın.
afiyet olsun Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kuşkonmazlı Enginar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Enginar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.....SoNsUzA dEk...... :: Bayanlar İçin :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: