.....SoNsUzA dEk......
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.....SoNsUzA dEk......

.
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Başamel soslu mantarlı börek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
naughty_senay
Admin
Admin
naughty_senay


Mesaj Sayısı : 143
Nerden : istanbul
Ruh Hali : Başamel soslu mantarlı börek Keyifs10tp1
Kayıt tarihi : 12/01/08

Başamel soslu mantarlı börek Empty
MesajKonu: Başamel soslu mantarlı börek   Başamel soslu mantarlı börek Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 6:00 pm

Başamel soslu mantarlı börek Mantarliborek
Malzemeler:

* 3 adet yufka
* 15-20 adet (1 paket) taze beyaz mantar
* 6-7 sap taze soğan
* 250 gr. beyaz peynir (rendelenmiş ya da ufalanmış) Aslında ben küçük kesilmiş köy peyniri kullandım. Bu peynir ısıda erimiyor. Güzel oldu.
* 1/2 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
* Tuz, karabiber, kimyon


Beşamel sos için:

* 100 gr. tereyağı
* 2 dolu yemek kaşığı un
* 500 ml. süt (2 su bardağı kadar)
* Ayrıca 250 ml. süt (1 su bardağı)
* Tuz
* 2 adet yumurta

Yapılışı:

* Böreğin içini hazırlamak için zeytinyağını bir tavada kızdırıp tavla zarı iriliğinde doğranmış mantarları ve ince doğranmış taze soğanları soteleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek tatlandırın. Ateşi kapattıktan sonra beyaz peynirleri ilave edip karıştırın. Bir kenarda bekletin.
* Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, unu ilave edin ve karıştırarak hafifçe kavurun. 500 ml. sütü azar azar sürekli hızlıca karıştırarak ilave edin ve orta ateşte sos koyulaşana kadar pişirin. Tuz ilave edip ateşi kapatın ve ılınmaya bırakın.
* Beşamel sos ılınınca 250 ml. sütü ve yumurtaları ekleyip hızlıca karıştırın, pürüzsüz ve akıcı bir sos elde edeceksiniz.
* Böreği hazırlamak için fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine ikinci yufkayı dağınık olarak, kenarları içeride kalacak şekilde serin. Tüm iç malzemeyi bu yufkanın üzerine yayın.
* Son yufkayı iç malzemenin üzerine dağınık ve kenarları içeride kalacak şekilde yerleştirdikten sonra en alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine kapatın. Bu şekildeyken böreğinizi dilimleyin.
* Hazırladığınız beşamel sosun tamamını böreğin üzerine gezdirin. Sosun dilimlerin arasından ve tepsinin kenarlarından içeri girmesini sağlayın.
* Bu şekilde 10 dakika kadar beklettikten sonra önceden ısıttığınız fırında böreğin üzeri resimdeki gibi kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 35-40 dakika ama fırına göre süre değişebilir kontrol edin.)
* Böreği fırından çıkarıp ılınana kadar bekledikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Başamel soslu mantarlı börek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.....SoNsUzA dEk...... :: Bayanlar İçin :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: